Karakter Boyutu A A A
MECLİS KAHVEDE TOPLANDI
05 Kasım 2009 Perşembe 00:28

Kuşadası Belediye Meclisi kahvehanede toplandı
Kuşadası Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısı İkiçeşmelik Mahallesi'nde Ata Kıraathanesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda en önemli gündem maddelerini, ilan edilen 14 maddelik gündeme ilave edilen Uydukent ile şehir merkezindeki işyerlerinin nazım imar planlarının düzenlemesi oluşturdu.

4328 üyeli Uydukent'in beş binlik nazım imar planının 2500 üyeye göre düzenlenerek yeniden yapılması kararlaştırıldı. DSP grubu Uydukentin önünü açacak, duran inşaatlarının yeniden başlamasını sağlamada önemli rol oynayacak nazım imar planının belediyece yapılmasının yasalara aykırı olacağı, Uydukent'in kendi olanaklarıyla imar planını çizdirmesi gerektiğini kaydetti.

Kahvehanede yapılan meclis toplantısında alınan bir diğer kararda ise bir önceki belediye yönetiminin sahilde bulunan restoran, işyerleri ve balıkçı çarşısının yıkılarak yeşil alan olarak düzenlenmesi yönünde aldığı karar iptal edildi. Bölgenin yine işyeri olarak kalması, ancak cephe giydirme ve çevre düzenlenmesinin yapılması kararlaştırıldı. Önümüzdeki aylardaki belediye meclis toplantılarının değişik mahallelerde yapılmasına karar verildi.

Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, "Kuşadası'nda bir ilke imza atarak belediye meclis toplantısını bir mahalle kıraathanesinde gerçekleştiriyoruz. Bunun yapmamızdaki sebepte vatandaşlarımızın meclis toplantılarına ilgi göstermemeleri toplantılara sadece işi görüşülecek vatandaşlarımız değil diğer vatandaşlarımızda katılsın istedik ve bu yüzden meclis toplantısını bir mahalle kıraathanesinde gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

 

(CİHAN)

Amirler.NET - İDARE'NİN NET SESİ

666 defa okundu...
metin sahin       keşke TBMM de   15 Kasım 2009 Pazar 15:26
Keşke TBMM de toplanabilse.Esas açılım oolurdu...da....
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
Son 1 gün içinde eklenmiş haber bulunamadı.
» 2010 Mülki İdare Kararnamesi
» Şaşırtan Kaymakam Haberi
ANKET Diğer Anketler
12 Eylül 2010 Referandumunda ülke menfaatlerine en uygun sonuç hangisi olur.
EVET ÇIKMALI
HAYIR ÇIKMALI
» Tüm yazarları göster
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Amirler.NET - İdarenin NET Sesi
Telefon:
Eposta: iletisim@amirler.net